Artikelbild 08 mar 2016

Klart för byggstart: Förnyelsen av Mörby Centrum påbörjas med redan fullsatt kontorshus

Äntligen påbörjas Skandia Fastigheters sedan länge planerade om- och tillbyggnad av Mörby Centrum. Projektets första fas består av det södra av två kontorshus som ska flankera  köpcentrumbyggnaden. Den senast tillkomna hyresgästen Besqab, innebär att huset är nästan helt uthyrt, redan innan byggstart.

Inflyttning i den åtta våningar höga kontorsbyggnaden, som nu påbörjas i Mörby Centrum, planeras till slutet av 2017.I och med det börsnoterade projektutvecklingsbolaget Besqab, samt tre andra kontorshyresgäster, är 90 procent av de 3 277 kvadratmeterna kontorsyta uthyrda, ett och ett halvt år innan färdigställandet.

- Intresset för att hyra kontorslokaler här har varit mycket stort, De attraktiva planerna för centrumområdet och nya, moderna lokaler, i kombination med det fantastiska kommunikationsläget och skyltläget utmed E18, har varit avgörande för hyresgästerna. Nu ser vi fram emot att börja hyra ut det andra kontorshusets 17 000 kvadratmeter, säger Helena Ekman, Uthyrningschef på Skandia Fastigheter.

Ytterligare en aspekt som lockade Besqab var att huset kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM, och planen är att nå den höga nivån ”Excellent”.

- I och med de nya lokalerna får vi utrymme att fortsätta växa. Vi är övertygade om att det miljöcertifierade kontoret i attraktivt läge skapar en inspirerande arbetsmiljö och även attraherar nya medarbetare, säger Besqabs VD Anette Frumerie.

Skandia Fastigheters om- och tillbyggnad av Mörby Centrum innebär att nuvarande köpcentrum kommer att utökas med 15 000 kvadratmeter butiksyta, samtidigt som de två kontorshusen på ca 20 000 kvadratmeter och även tre nya bostadshus adderas till centrumområdet. Dagens 55 butiker och 18 300 kvadratmeter ska öka till cirka 100 butiker och 33 000 kvadratmeter. Som en del av projektet planeras det också för ett nytt varumärke, där Mörby Centrum byter namn tillDanderyd Centrum.

- Vi kommer att skapa en modern boutique-galleria med ett breddat, handplockat butiksutbud, som rymmer både sällanköps- och dagligvaror samt attraktiva restauranger och service. Fastigheten får en hög miljöklassning, en helt ny fasad och interiör med generös takhöjd. Planen är att dörrarna till Danderyd Centrum ska slås upp 2020, säger Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum och Bostäder på Skandia Fastigheter.


 
För mer information kontakta:

Björn Åsander, Projektchef, bjorn.asander@skandiafastigheter.se, 08-573 655 44.
Anders Kupsu, VD, anders.kupsu@skandiafastigheter.se, 070-585 61 85.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@skandiafastigheter.se, 073-944 72 04.