Artikelbild 07 maj 2024

Bygginfo maj 2024

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YTTRE BYGGNATION

 

En helt ny entré mot E18
En ny entré från E18 till våning 3 har öppnats i fasaden mot E18. Nu har vi glädjen att välkomna alla besökare från E18-sidan – till en början genom en provisorisk dörr, men när den nya fina fasaden är klar 2025 blir det även en riktig entrédörr och ett nytt välkomnande ansikte mot alla som besöker oss från detta håll.

Hitta rätt genom att följa tydlig skyltning till den nya entrén. Välkommen!

Entrén kommer att vara öppen:
Vardagar 07.15 – 19.00
Lördagar 09.00 – 17.00
Söndagar 10.45 – 17.00

Pressbyrån flyttar ut på busstorget när centrumet växer vidare
Snart startar den sista delen i centrumets pågående förvandling: en utbyggnad om 3 000 kvm med ett flertal nya butiker och kontor samt en ny entré mot busstorget. Under arbetets gång – från och med den 7 maj – får Pressbyrån nya lokaler i form av en paviljong ute på busstorget.

Ny plats för taxistoppet när vi förbereder för framtidens centrum
Centrumet kommer att få en till ny klimatanläggning och i samband med det arbetet har taxistoppet flyttats 50 meter, till andra sidan Mörbyleden, längst ner på Gamla Landsvägen.

 

Nya tillfälliga gångstråk framför centrumet i samband med utbyggnad av centrumet
I samband med utbyggnaden av centrumet kommer nya tillfälliga gångstråk att upprättas med tydliga hänvisningsskyltar


Arbetet på Golfvägen går in i ny fas
Arbetet på den delen av Golfvägen som vetter mot centrumet är färdigt och grönskande växtlighet kommer att planteras under våren. Under våren kommer markarbetet att fortsätta mot bostadssidan och en inhägnad yta med byggmaterial kvarstår därför.

 

INRE OMBYGGNATION I CENTRUMET

 

Uppgångarna till centrumet inklusive hissar och trappor har fått varsin bokstav för ökad tydlighet
Från och med april har samtliga uppgångar varsin bokstav. Hissar och trappor i samma uppgång, som går till samma våningar, har samma bokstav. Uppgångarna får olika bokstäver i alfabetisk ordning från söder till norr. Vår förhoppning är att detta gör det ännu enklare att hitta rätt i centrumet.

Centrumkartan på hemsidan samt de centrumkartor som finns inne i centrumet har uppdaterats med den nya informationen.


Takarbete för bättre luft och belysning
Ventilation och belysning är viktigt för att göra besöket hos oss ännu behagligare. Just nu har vi satsat extra på dessa områden, närmare bestämt i taket utanför MQ och Lindex. Arbetet beräknas vara färdigställt under vecka 19. Vi har då fått ett nytt tak och ny belysning på plats samt klätt in pelarna i grön mosaik. Bänkar och bord för fler sittplatser i centrumet kommer att placeras tillbaka på ytan. Tack för visat tålamod.


Rulltrappornas rum renoveras
Det är inte bara ledningarna i taket, ventilationen och belysningen som ska bli ännu bättre. I taket och väggen i anslutning till rulltrappan mellan våning 3 och 4, intill Elon, har ett arbete pågått under ett par veckor. Detta arbete beräknas vara helt färdigt den 10 maj.

Arbetet i anslutning till rulltrappan mellan våning 2 och 3 har nu påbörjats och beräknas pågå fram till mitten av juni. Ambitionen är att försöka hålla både den uppåtgående och nedåtgående rulltrappan i gång under kommande period, vilket innebär att trappan kommer att vara avstängd under tiden.


Nya fräscha och snabbare hissar
Arbetet med att byta ut alla gamla hissar till nya fräscha och snabbare modeller pågår.

I Uppgång E ersätter vi en hiss som går mellan våning 1, 2 och 4 och den nya hissen beräknas öppna inom kort.

Efter detta så väntar vi bara på att kunna öppna den hiss som håller på att ersättas med en ny hiss i uppgång D, som går mellan våning 1 och 6. Denna hiss beräknas vara i gång i slutet på maj, då vi sätter punkt för en välkommen

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vänliga hälsningar

Håkan Larsson, centrumchef, 08-573 656 70